Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαχανικά καλοκαιρινά γιαχνί

Λαχανικά καλοκαιρινά γιαχνί
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 6
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 800 γρ. φασολάκια πλατιά ή τσαουλιά, φρέσκα
  • 6-8 μικρά κολοκυθάκια
  • 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 60 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 800 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 - 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 μικρή ρίζα φρέσκο τζίντζερ, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • ½ ματσάκι δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το πετιμέζι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπαχάρι και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το ζωμό. Αφήνω τα λαχανικά να βράσουν για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον δυόσμο. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: λαχανικά, καλοκαιρινά, γιαχνί,λαχανικά καλορινά γιαχνί

Σας ευχαριστώ!