προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 10 λεπ Total Time 55 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ πάγκου και τα δουλεύω για 5 λεπτά με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά. Δυναμώνω λίγο την ισχύ του μίξερ και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια καλοδουλεμένη και μαλακή ζύμη. Την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά για να «ξεκουραστεί».

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.

  3. Κόβω κομμάτια ζύμης με βάρος 30 - 35 γρ. το καθένα και τα πλάθω με τα χέρια μας στρογγυλά, σε μπαστουνάκια, σε κοτσιδάκια ή σε όποιο άλλο σχήμα μας αρέσει. Τα αραδιάζω στο ταψί και τα ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Στο διάστημα αυτό είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά αλλά δεν συνεχίζω το ψήσιμο γιατί καθώς κρυώνουν σφίγγουν και γίνονται τραγανά και αφράτα. Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και τα διατηρώ σε καλά κλεισμένο μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο.

Keywords: κριτσινια αγλυκα καροτο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση