Print Options:

Κρέμα καρύδας με καβουδισμένο καταΐφι και σιρόπι τριαντάφυλλο

Κρέμα καρύδας με καβουδισμένο καταΐφι
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Rest Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 30 mins
Servings 6
Υλικά
    Για το καταΐφι
  • 200 γρ. φύλλο καταΐφι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 ml κρέμα καρύδας (θα την βρείτε σε κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα εξωτικά προϊόντα)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 40 ml γάλα
  • Για το σερβίρισμα
  • Σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
    Για το καταΐφι
  1. Ανοίγω το φύλλο με τα χέρια μου για να αφρατέψει και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνω το καταΐφι και ξεκινάω να το καβουρδίζω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνω πασπαλιστά την ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

  2. Για την κρέμα
  3. Βάζω σε ένα μπολ το γάλα και πασπαλίζω την ζελατίνη. Ανακατεύω και την αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά. Ζεσταίνω το μείγμα στα μικροκύματα και ανακατεύω να διαλυθεί εντελώς. Την αφήνω στην άκρη.

  4. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, την κρέμα καρύδας και την άχνη και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω την λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύω καλά.

  5. Για το σερβίρισμα
  6. Κρέμα καρύδας με καβουδισμένο καταΐφι

    Μοιράζω σε 6 ποτήρια τη μισή ποσότητα από το τραγανό καταΐφι και γεμίζω με την κρέμα καρύδας. Ραντίζω με αρκετό σιρόπι τριαντάφυλλο και καλύπτω με το υπόλοιπο καταΐφι. Βάζω τις κρέμες στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τις σερβίρω.

Keywords: κρέμα, κρέμα καρύδας, σιρόπι τριαντάφυλλο, καταΐφι, κανταΐφι, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!