Αν θέλετε, μπορείτε να μειώσετε το βάρος από το σπανάκι και να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο ωραίο χορταρικό, όπως μυρώνια ή καυκαλίθρες.

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Βράζω τα κοχύλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό
-
Τα σουρώνω 3 λεπτά πριν το προτεινόμενο χρόνο βρασμού
-
Τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
-
Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο
-
Προσθέτω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα
-
Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω το σπανάκι
-
Ανακατεύω και ρίχνω τα μισά ντοματάκια κονκασέ
-
Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να γίνει χλιαρό
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αυγό, τα τριμμένα τυριά, τον βασιλικό, τη φρυγανιά, και το μείγμα με τα λουκάνικα
-
Δοκιμάζω τη γέμιση και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνω
-
Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι και βάζω τα κοχύλια με το άνοιγμα προς τα πάνω
-
Με ένα μικρό κουτάλι τα γεμίζω καλά με το μείγμα των λουκάνικων
-
Σκορπίζω τα υπόλοιπα ντοματάκια και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά
-
Αφήνω το φαγητό για 10 λεπτά πριν το σερβίρω