προορισμός…γεύση!

Αν θέλετε, μπορείτε να μειώσετε το βάρος από το σπανάκι και να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο ωραίο χορταρικό, όπως μυρώνια ή καυκαλίθρες.

pinit
0 Add to Favorites

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βράζω τα κοχύλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό

  2. Τα σουρώνω 3 λεπτά πριν το προτεινόμενο χρόνο βρασμού

  3. Τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά

  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  5. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο

  6. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα

  7. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω το σπανάκι

  8. Ανακατεύω και ρίχνω τα μισά ντοματάκια κονκασέ

  9. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του

  10. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να γίνει χλιαρό

  11. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  12. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αυγό, τα τριμμένα τυριά, τον βασιλικό, τη φρυγανιά, και το μείγμα με τα λουκάνικα

  13. Δοκιμάζω τη γέμιση και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνω

  14. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι και βάζω τα κοχύλια με το άνοιγμα προς τα πάνω

  15. Με ένα μικρό κουτάλι τα γεμίζω καλά με το μείγμα των λουκάνικων

  16. Σκορπίζω τα υπόλοιπα ντοματάκια και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά

  17. Αφήνω το φαγητό για 10 λεπτά πριν το σερβίρω

author-sign