Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοχύλες γεμιστές με μοσχαράκι ραγού

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαράκι από σπάλα, ψιλοκομμένο σε μικρούς κυβους
  • 400 γρ. μεγάλες κοχύλες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να αποβάλλει τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.

  2. Πασπαλίζω με τα μυρωδικά, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό κότας, ανακατεύω και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τη μοτσαρέλα και ανακατεύω.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τις κοχύλες al dente. Τις σουρώνω και τις στρώνω στριμωχτά, με το άνοιγμα προς τα πάνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

  4. Με ένα κουταλάκι, γεμίζω τις κοχύλες με το μοσχαράκι χωρίς να ανησυχώ αν πέφτει και λίγη έξω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζω με την γραβιέρα και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

Keywords: κοχύλες γεμιστές μοσχαράκι ραγού

Σας ευχαριστώ!