Βράζω τις κοχύλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω 2 φλιτζάνια (400 ml) από το νερό που έβρασαν, τις στραγγίζω και τις ξαναβάζω στην άδεια κατσαρόλα. Προσθέτω 2 - 3 κουτ. σούπας από το επιπλέον ελαιόλαδο και τις ανακατεύω, για να μην κολλήσουν. Τις αφήνω κατά μέρος.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, για 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγη πάπρικα και λίγο κάρι, ανακατεύω και σοτάρω για 1 - 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι, το τριμμένο κασέρι και το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) ή το μαϊντανό. Ανακατεύω πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα.
Λαδώνω ελαφριά ένα μέτριο ταψάκι. Παίρνω μία κοχύλα και με ένα κουταλάκι τη γεμίζω με το μείγμα του κοτόπουλου. Τη βάζω στο λαδωμένο ταψάκι, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζω και τις υπόλοιπες κοχύλες και τις βάζω στριμωχτά μέσα στο ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνω το 1 φλιτζάνι (100 ml) από το νερό των ζυμαρικών που άφησα κατά μέρος και προσθέτω τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι και νοστιμίζω γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Με το μείγμα αυτό περιχύνω τις κοχύλες στο ταψί. Αν το μείγμα δεν τις βρέξει όλες καλά, ρίχνω και το υπόλοιπο νερό, ώστε η σάλτσα να είναι σχετικά ζουμερή.
Βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω τις γεμιστές κοχύλες για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Τις σερβίρω μόλις κρυώσουν λιγάκι.
Σας ευχαριστώ!