Print Options:

Κουνουπίδι πικάντικο με πετιμέζι

Κουνουπίδι πικάντικο με πετιμέζι
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Advanced
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 40 40 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 2-3 πιπερίτσες τσίλι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν, ξερό
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 80 ml πετιμέζι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι θαλασσινό
Εκτέλεση
  1. Βάζω αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνω το κουνουπίδι ολόκληρο και το βράζω για 10-15 λεπτά. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρω σε μια γάστρα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και την μουστάρδα και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα επάνω στο κουνουπίδι. Πασπαλίζω με την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το εστραγκόν και θαλασσινό αλάτι. Σκορπίζω τις πιπερίτσες και την ρίγανη, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  3. Βγάζω την γάστρα από το φούρνο, αφαιρώ το καπάκι σκορπίζω επάνω στο κουνουπίδι τους κύβους βουτύρου. Επαναφέρω στο φούρνο (χωρίς καπάκι) και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Keywords: kounoupidi, pikantiko, petimezi, κουνουπίδι, πικάντικο, πετιμέζι,κουνουπιδι πικαντικο με πετιμεζι

Σας ευχαριστώ!