Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουνουπίδι πικάντικο με πετιμέζι

Κουνουπίδι πικάντικο με πετιμέζι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για Προχωρημένους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 2-3 πιπερίτσες τσίλι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν, ξερό
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 80 ml πετιμέζι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι θαλασσινό
Εκτέλεση
  1. Βάζω αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνω το κουνουπίδι ολόκληρο και το βράζω για 10-15 λεπτά. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρω σε μια γάστρα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και την μουστάρδα και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα επάνω στο κουνουπίδι. Πασπαλίζω με την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το εστραγκόν και θαλασσινό αλάτι. Σκορπίζω τις πιπερίτσες και την ρίγανη, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  3. Βγάζω την γάστρα από το φούρνο, αφαιρώ το καπάκι σκορπίζω επάνω στο κουνουπίδι τους κύβους βουτύρου. Επαναφέρω στο φούρνο (χωρίς καπάκι) και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Keywords: kounoupidi, pikantiko, petimezi, κουνουπίδι, πικάντικο, πετιμέζι,κουνουπιδι πικαντικο με πετιμεζι

Σας ευχαριστώ!