Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουνέλι με μουστάρδα και λιαστές ντομάτες

Κουνέλι με μουστάρδα και λιαστές ντομάτες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 1 κουνέλι 1.200 γραμ. περίπου, κομμένο σε μερίδες από τον χασάπη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με σπόρους ή απαλή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τις μερίδες του κουνελιού και τις πασπαλίζω με το αλεύρι.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κουνέλι καλά σε όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνω το σκόρδο και το γυρίζω 2-3 φορές στο λάδι της κατσαρόλας. Σβήνω με το κρασί, αλατοπιπερώνω και προσθέτω 2 φλιτζάνια νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
    Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.

  3. Με μια κουτάλα παίρνω λίγο από το ζωμό της κατσαρόλα και τον βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω την μουστάρδα και τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακινώ να πάει η σάλτσα παντού. Πασπαλίζω με την πάπρικα και αποσύρω το φαγητό από τη φωτιά.
    Σερβίρω με φαρφάλες.

Keywords: κουνελι με μουσταρδα λιαστες ντοματεσ

Σας ευχαριστώ!