προορισμός…γεύση!

Αυτά τα κουλουράκια βουτύρου είναι τα πιο απλά και εύκολα. Απλώς υπολογίστε 3 ώρες που χρειάζεται η ζύμη στο ψυγείο, για να σταθεί και να κόβεται εύκολα στο σχήμα που θέλετε.

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 50 λεπτά. Servings: 25 Best Season: Άνοιξη

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χτύπημα

    Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω μια σχετικά σφικτή ζύμη

  2. Ενώνω τα υλικά

    Προσθέτω την άχνη, το αυγό και τον 1 κρόκο και χτυπάω για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά

  3. Πλάσιμο

    Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες

  4. Προετοιμάζω το φούρνο

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  5. Ανοίγω τη ζύμη

    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο με πάχος περίπου 1/2 εκ

  6. Πλάθω τα κουλούρια

    Με ένα μικρό στρογγυλό κουπ πατ (ή με κουπ πατ άλλου σχήματος, όπως αστεριού, καμπανούλας  ή ό,τι άλλο προτιμάτε) κόβω κομμάτια από τη ζύμη

  7. Δεν πετάω τίποτα!

    Με τα περισσεύματα ζύμης πλάθω μια άλλη μπάλα, μικρότερη, την ανοίγω και αυτή με τον πλάστη και ξανακόβω κουλουράκια

    Συνολικά φτιάχνω 25 - 30 κομμάτια
  8. Τοποθετώ τα κουλούρια για ψήσιμο

    Τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες ή ρηχά ταψιά, τα οποία έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Keywords: εύκολα κουλουράκια,πασχαλινά κουλουράκι βουτύρου,κουλουρια πασχαλινα βουτυρου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση