Αυτά τα κουλουράκια βουτύρου είναι τα πιο απλά και εύκολα. Απλώς υπολογίστε 3 ώρες που χρειάζεται η ζύμη στο ψυγείο, για να σταθεί και να κόβεται εύκολα στο σχήμα που θέλετε.
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Χτύπημα
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω μια σχετικά σφικτή ζύμη
-
Ενώνω τα υλικά
Προσθέτω την άχνη, το αυγό και τον 1 κρόκο και χτυπάω για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-
Πλάσιμο
Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες
-
Προετοιμάζω το φούρνο
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Ανοίγω τη ζύμη
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο με πάχος περίπου 1/2 εκ
-
Πλάθω τα κουλούρια
Με ένα μικρό στρογγυλό κουπ πατ (ή με κουπ πατ άλλου σχήματος, όπως αστεριού, καμπανούλας ή ό,τι άλλο προτιμάτε) κόβω κομμάτια από τη ζύμη
-
Δεν πετάω τίποτα!
Με τα περισσεύματα ζύμης πλάθω μια άλλη μπάλα, μικρότερη, την ανοίγω και αυτή με τον πλάστη και ξανακόβω κουλουράκια
Συνολικά φτιάχνω 25 - 30 κομμάτια -
Τοποθετώ τα κουλούρια για ψήσιμο
Τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες ή ρηχά ταψιά, τα οποία έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Flavorful