Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουλούρια νηστίσιμα με σουσάμι

Κουλούρια νηστίσιμα με σουσάμι
Αξιολογήσεις 4.3 από 2 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 50
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 600 ml ελαιόλαδο
  • 480 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml τσίπουρο
  • 250 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 150 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1.300-1.500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο ωμό σουσάμι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το τσίπουρο και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάω την κουζινομηχανή, βάζω το χυμό πορτοκάλι σε ένα μεγάλο ποτήρι, το τοποθετώ επάνω από τον κάδο και ρίχνω μέσα στην πορτοκαλάδα, τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω με ένα κουτάλι (η σόδα θα αφρίσει την πορτοκαλάδα και θα φουσκώσει) να λιώσει η σόδα και αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Προσθέτω το σουσάμι και την κανέλα και χτυπάω όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και περίπου 800 γρ. από το αλεύρι. Ξεκινάω να ρίχνω το μείγμα στον κάδο, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τελειώσει. Συνεχίζω να ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι, σταδιακά (μπορεί να μη το πάρει όλο) μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία, μαλακή ζύμη.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  3. Κουλούρια νηστίσιμα με σουσάμι

    Πλάθω στρογγυλά κουλούρια, τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι ακόμη. Ψήνω τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).

Keywords: κουλούρια, σουσάμι, νηστίσιμα,

Σας ευχαριστώ!