Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουράκια πορτοκαλιού
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 25
Υλικά
  • 230 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια (ή λεμόνια, αν τα θέλετε με άρωμα λεμονιού)
  • 2 κρόκοι αυγών, βιολογικών
  • 425 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • μια πρέζα αλάτι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού), μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω τους κρόκους, χτυπάω για λίγo μέχρι να ενωθούν στο μείγμα και στη συνέχεια ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ ή τα ζυμώνω με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω μια μέτρια προς σφικτή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει λίγο.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Κόβω κομμάτια ζύμης με μέγεθος όσο ένα αρκετά μεγάλο καρύδι και το πλάθω σε στρογγυλό κουλουράκι. Εναλλακτικά, απλώνω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μετον πλάστη και με διάφορα κουπ πατ την κόβω στα σχήματα που θέλω.

  3. Αραδιάζω τα κουλουράκια σε δύο λαμαρίνες, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: κουλουρακια πορτοκαλιου, πορτοκαλι, κουλουρια, βουτυρο,

Σας ευχαριστώ!