Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο με αρακά και κρέμα μουστάρδας

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 150 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 550 ml γάλα, ζεστό
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το κοτόπουλο
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά το φιλέτο, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και με ένα μαχαίρι το ανοίγω σαν βιβλίο στη μέση. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το κάρι. Μεταφέρω το φιλέτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εναλλακτικά μπορώ να το ψήσω και στο σχαροτήγανο. Βγάζω το κοτόπουλο από το φούρνο και το κόβω σε μέτρια κομμάτια.

  2. Για τον αρακά
  3. Βάζω τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τον βράζω για 15 λεπτά. Τον σουρώνω και τον κρατάω στην άκρη.

  4. Για την κρέμα
  5. Βάζω το ελαιόλαδο και το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα σοτάρω μέχρι να ξανθίνει το αλεύρι. Ρίχνω το γάλα ζεστό και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω την μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίχνω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.

  6. Συναρμολόγηση
  7. Ανακατεύω το μισό κοτόπουλο και τον μισό αρακά με την κρέμα και μοιράζω το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη. Σκορπίζω το υπόλοιπο κοτόπουλο, τον αρακά και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοτόπουλο αρακά κρέμα μουστάρδας

Σας ευχαριστώ!