Print Options:

Κοτόπουλο biryani με ρύζι

Κοτόπουλο biryani με ρύζι
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 50 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος, Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας τσίλι, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού γκαράμ μασάλα
  • 2 κουτ. σούπας μείγμα biryani masala (θα το βρείτε σε σκόνη στα μπαχαράδικα)
  • 80 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 400 γρ. ρύζι jasmin
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Βάζω το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτω όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνω το γιαούρτι, αλατίζω και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μπολ στην άκρη.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα κρεμμύδια και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνω το κοτόπουλο μαζί με το γιαούρτι, ανακατεύω και προσθέτω τα δαμάσκηνα και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

  3. Κοτόπουλο biryani με ρύζι

    Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το σερβίρω σε βαθιά μπολ. Μοιράζω το κοτόπουλο και σερβίρω.

Keywords: κοτόπουλο, φιλέτο κοτόπουλο, ινδικό, biryani, πικάντικο, ρύζι, γιαούρτι, biryiani masala,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kotopoulo-biryani-me-ryzi/

Σας ευχαριστώ!