Λιώνω τις σοκολάτες, τη κάθε μια ξεχωριστά, σε μπεν μαρί, σε ένα ανοξείδωτο μπολ, που έχω στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω τα κατσαρολάκια από τη φωτιά και όσο η σοκολάτα είναι ακόμη πολύ ζεστή, προσθέτω το βούτυρο -150 γρ. στη μαύρη σοκολάτα και 100 γρ. στη λευκή σοκολάτα-και ανακατεύω με μια μαρίζ, ξεχωριστά τα μείγματα, ώσπου να αποκτήσω ένα λείο, σχεδόν βελούδινο μίγμα.
Στο μίγμα με τη μαύρη σοκολάτα προσθέτω τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα μπισκότα, τη μισή ποσότητα από τα λουκούμια ή τα ζελεδάκια και τη μισή ποσότητα από τα κεράσια που τους έχω αφαιρέσει τα κουκούτσια. Τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτω στο μίγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας. Ανακατεύω καλά το κάθε ένα μίγμα ξεχωριστά και τα αφήνω κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσουν και να σφίξουν ελαφρώς.
Απλώνω στο πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζω το μίγμα της μαύρης σοκολάτας και το απλώνω με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να ετοιμάσω ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 Χ25 εκ. Πάνω από αυτή τη στρώση απλώνω με τον ίδιο τρόπο το μίγμα της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να μην ανακατέψω τα δυο μίγματα. Τυλίγω τις δυο στρώσεις σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη. Σφίγγω και στρίβω τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγω σφιχτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Βάζω τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρω στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Για να σερβίρω, ξετυλίγω προσεκτικά τον κορμό, κόβω σε φέτες και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Τυλίγω ξανά τον υπόλοιπο κορμό και τον ξαναβάζω στο ψυγείο, όπου διατηρείτε έως και 4 μέρες.
Σας ευχαριστώ!