Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοκορέτσι παραδοσιακό με απαλή σάλτσα γιαουρτιού και πικάντικη σάλτσα ουίσκι

Κοκορέτσι παραδοσιακό με απαλή σάλτσα γιαουρτιού
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 90 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 παραδοσιακό κοκορέτσι βάρους 1 ½ -2 κιλά, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα με γιαούρτι
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι λευκό
  • Για τη σάλτσα με ουίσκι
  • 250 γρ. κέτσαπ
  • 250 ml χυμό ανανά, χωρίς ζάχαρη
  • 100 ml ουίσκι
  • 80 γρ. μελάσα
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω το κοκορέτσι και το ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τοποθετώ το κοκορέτσι επάνω στον πάγκο της κουζίνας και το τρυπάω με μια σούβλα. Στηρίζω τη σούβλα επάνω σε ένα ταψί και το μεταφέρω στο φούρνο. Βάζω αρκετό νερό μέσα στο ταψί (ώστε να στάζουν τα υγρά και να μην δημιουργείτε καπνός) και ψήνω για 1½ ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχω αν χρειάζεται να συμπληρώσω νερό.

  2. Για η σάλτσα με γιαούρτι
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Βάζω τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

  4. Για τη σάλτσα με ουίσκι
  5. Κοκορέτσι παραδοσιακό με απαλή σάλτσα γιαουρτιού και πικάντικη σάλτσα ουίσκι

    Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύω για να μην κολλήσει. Μεταφέρω την σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνω να κρυώσει πριν την σερβίρω.

Keywords: κοκορέτσι, πασχαλινο, σάλτσα γιαουρτιού, σάλτσα ουίσκι,

Σας ευχαριστώ!