Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοκκινιστό με λουκάνικα καυτερά, αρακά και πατάτες

Κοκκινιστό με λουκάνικα καυτερά, αρακά και πατάτες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 450 γρ. λουκάνικα καυτερά, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στη μέση
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσω άλλο λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τις πατάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί και μόλις πάρει 1 βράση, προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, 200 ml νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά.

  2. Αφαιρώ το καπάκι, προσθέτω τον αρακά, τα σοταρισμένα λουκάνικα και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
    Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω το φαγητό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Keywords: κοκκινιστο κατσαρολας πικαντικα λουκανικα

Σας ευχαριστώ!