Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με μπλε τυρί και ξερά σύκα

Κέικ με μπλε τυρί και ξερά σύκα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι (8-10 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. αυθεντικό μπλε τυρί Δανίας, Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. ξερά σύκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC αερόθερμο. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, και το νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω το αλεύρι με την μαγιά και συνεχίζω να «δουλεύω» με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

  3. Προσθέτω φύλλα από 2-3 κλαράκια θυμάρι, τα ξερά σύκα και το μπλε τυρί. Ανακατεύω απαλά για να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 40-50 λεπτά.

  4. Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.

Keywords: κέικ με μπλε τυρί,ξερά σύκα

Σας ευχαριστώ!