Κέικ με μπλε τυρί και ξερά σύκα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC αερόθερμο. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, και το νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω το αλεύρι με την μαγιά και συνεχίζω να «δουλεύω» με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
-
Προσθέτω φύλλα από 2-3 κλαράκια θυμάρι, τα ξερά σύκα και το μπλε τυρί. Ανακατεύω απαλά για να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
-
Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.
User Reviews
Tastes great!
Tastes great!