Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Καρυδόπιτα με σοκολάτα
Αξιολογήσεις 4.5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για την καρυδόπιτα
  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 240 γρ. καρυδόψυχα χοντροτριμμένη
  • 15 γρ. κακάο άγλυκο
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί
  • Για το σιρόπι
  • 700 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
    Για την καρυδόπιτα
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει.  Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω εναλλάξ, ένα ένα τα αυγά με τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα.

  2. Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    Αδειάζω το μίγμα του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το σιμιγδάλι και την καρυδόψυχα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.

  3. Προσθέτω το μπέικιν, το κονιάκ, το γαρύφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και το κακάο. Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.

  4. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

  5. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω την καρυδόπιτα να γίνει χλυαρή. Χαράζω με ένα μαχαίρι και ρίχνω το σιρόπι σοκολάτας ζεστό. Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και σερβίρω με παγωτό.

  6. Για το σιρόπι
  7. Βάζω το νερό, τη ζάχαρη την κανέλα και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζω για 6-8 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρώ το ξύλο κανέλας και προσθέτω τη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.

Keywords: καρυδόπιτα με σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!