Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και βράζω για 3-4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Bγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του και με τα χέρια μου το ανοίγω για να αφρατέψει καλά. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχεί καλά το φύλλο.
Απλώνω τη μισή ποσότητα κανταϊφιού στο ταψάκι και πασπαλίζω με τα καρύδια, τα δαμάσκηνα και την τριμμένη σοκολάτα. Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο, πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Ψήνω τον μπακλαβά για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και το σιροπιάζω αμέσως με κρύο σιρόπι.
Αφήνω τον μπακλαβά να κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και στολίζω με σαντιγί και κορδέλες σοκολάτας.
Σας ευχαριστώ!