Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κανταϊφομπακλαβάς με δαμάσκηνα και σοκολάτα

Κανταϊφομπακλαβάς με δαμάσκηνα και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + 50 γρ. επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 150 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • 200 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα σε κυβάκια
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για το σιρόπι
  • 375 γρ. ζάχαρη καστανή, βιολογική ακατέργαστη
  • 250 ml νερό
  • 4 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, καλά παγωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και βράζω για 3-4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

  2. Για την σαντιγί
  3. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

  4. Για τον μπακλαβά
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Bγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του και με τα χέρια μου το ανοίγω για να αφρατέψει καλά. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχεί καλά το φύλλο.

  6. Απλώνω τη μισή ποσότητα κανταϊφιού στο ταψάκι και πασπαλίζω με τα καρύδια, τα δαμάσκηνα και την τριμμένη σοκολάτα. Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο, πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

  7. Ψήνω τον μπακλαβά για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και το σιροπιάζω αμέσως με κρύο σιρόπι.

  8. Αφήνω τον μπακλαβά να κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και στολίζω με σαντιγί και κορδέλες σοκολάτας.

Keywords: κανταϊφομπακλαβάς με δαμάσκηνα,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!