Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κανταΐφι τιραμισού

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 40 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 350 ml έτοιμο καφέ εσπρέσσο ή γαλλικό
  • 100 ml λικέρ καφέ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Bάζω το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ και το «ανοίγω» με τα χέρια μου για να αφρατέψει. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύω για να βραχεί όλο το φύλλο. Το χωρίζω σε 24 μικρότερες μερίδες και τις τοποθετώ σε 2 μαφινιέρες. Πιέζω λίγο προς τα κάτω για να γίνουν λίγο πιο συμπαγή και ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον έτοιμο καφέ, το λικέρ καφέ και τη βανίλια.

  3. Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω για λίγα λεπτά για να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ, πλένω τον κάδο και βάζω τα ασπράδια. Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Ανακατεύω την μαρέγκα σε δόσεις, στην κρέμα τυριού.

  4. Συναρμολόγηση
  5. Βουτάω στιγμιαία τα μισά δισκάκια κανταϊφιού στο μείγμα του καφέ και τα στρώνω σε ένα βαθύ μπολ. Απλώνω το μισό μείγμα του τυριού και πασπαλίζω με σκόνη κακάο. Επαναλαμβάνω ένα ακόμα στρώμα κανταϊφιού και την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.

  6. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ το τιραμισού με μικρές κορυφούλες. Πασπαλίζω με μπόλικο κακάο και σερβίρω.

Keywords: κανταΐφι τιραμισού

Σας ευχαριστώ!