προορισμός…γεύση!

\n

\n

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή…

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

kεϊκ πορτοκαλιου σε φυλλο κρουστας, γεμιστο με ganache

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή. Το φύλλο του, τραγανό και η «καρδιά» του σοκολατένια! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!

Υλικά

Για την ganache

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω την σοκολάτα και ζεσταίνω και τα δύο υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 18 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

    blank
  2. Πλένω καλά τα πορτοκάλια, τα βάζω σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτω με νερό. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Σουρώνω τα πορτοκάλια και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

    blank
  3. Μεταφέρω τα πορτοκάλια σε ένα πολυμίξερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή πάστα.

    blank
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Boυτυρώνω ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ.

    blank
  5. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 5 λεπτά να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω τον πουρέ πορτοκαλιών και αναδεύω (δεν χτυπάω με δυνατή ταχύτητα) μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.

    blank
  6. Στρώνω στη φόρμα 3 ελαφρώς ζαρωμένα, φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Με ένα ψαλίδι κόβω όσο από το φύλλο περισσεύει και αδειάζω το μισό μείγμα πορτοκαλιού. Βγάζω τον παγωμένο δίσκο σοκολάτας και τον τοποθετώ στη φόρμα. Καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.

    blank
  7. Βουτυρώνω καλά ένα φύλλο κρούστας και το «μαζεύω» σαν φυσαρμόνικα από την μακριά πλευρά. Το τυλίγω σε ρολό και το τοποθετώ στο κέντρο του κέικ. Συνεχίζω να βουτυρώνω και να διπλώνω τα φύλλα, τοποθετώντας τα γύρω γύρω από το πρώτο ρολάκι, φτιάχνοντας ένα «τριανταφυλλένιο» σχέδιο.

    blank
  8. Βουτυρώνω τις λωρίδες και ψήνω το γλύκισμα για 1 ώρα &

    blank
  9. 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    blank
  10. Το αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Στολίζω με ζαχαρωμένα λουλουδάκια και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: kεϊκ πορτοκαλιου σε φυλλο κρουστας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση