Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Η Φανουρόπιτα της Ντίνας

φανουρόπιτα παραδοσιακή
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 50 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 350 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 350 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις σταφίδες και το αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και το μισό χυμό πορτοκαλιού και τα δουλεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κανέλα και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.

  3. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, κρατάω το ποτήρι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού επάνω από τον κάδο του μίξερ και ρίχνω μέσα στο χυμό, τη σόδα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι να διαλυθεί (η σόδα θα φουσκώσει το χυμό και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί, γι’ αυτό το τοποθετώ επάνω από τον κάδο).

  4. Ρίχνω το μίγμα στον κάδο και δουλεύω για 1-2 λεπτά με το μίξερ. Αποσύρω τον κάδο, προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι με τις σταφίδες και να ανακατεύω με τη σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα.

  5. Αδειάζω το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 28-30 εκ. (αν δεν έχω αντικολλητικό, λαδώνω με λίγο ηλιέλαιο ένα απλό) και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
    Πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Keywords: φανουρόπιτα,παραδοσιακή,εύκολη φανουρόπιτα

Σας ευχαριστώ!