Print Options:

Γλώσσα με πατάτες και τραγανή κρούστα με αμύγδαλο

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 40 40 mins Total Time: 50 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα γλώσσας περίπου 250-300 γρ. το καθένα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 60 ml κρασί λευκό
  • 80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοτριμμένα
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι σε κόκκους
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε μέτριες ροδέλες. Πλένω τις γλώσσες και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνω καλά τα φιλέτα και τις πατάτες.

  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρασί και τη μουστάρδα. Σε ένα άλλο πιάτο ανακατεύω τη φρυγανιά και τα αλεσμένα αμύγδαλα.Αλείφω τα φιλέτα γλώσσας με το μείγμα της μουστάρδας, τα πανάρω με το μείγμα της φρυγανιάς και τα αφήνω στην άκρη.

  3. Βάζω τις πατάτες σε ένα ταψάκι, τις ραντίζω με όσο μείγμα μουστάρδας έχει απομείνει και ανακατεύω με τα χέρια μου. Πασπαλίζω με όσο μείγμα φρυγανιάς έχει απομείνει και βάζω το ταψί στο φούρνο. Αφήνω τις πατάτες να ψηθούν για 20 λεπτά.

  4. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, απλώνω τα φιλέτα γλώσσας και επαναφέρω στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμη.

  5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του σερβιρίσματος. Σερβίρω τα φιλέτα στα πιάτα μαζί με τις πατάτες και περιχύνω με το μείγμα.

Keywords: γλώσσα, ψάρι, για παιδιά, αμύγδαλο, πατάτες, τραγανή κρούστα, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!