προορισμός…γεύση!

Οι γαρίδες με τα ζυμαρικά είναι από τους πιο εύκολους συνδυασμούς. Είναι πολύ νόστιμο και κυρίως χορταστικό πιάτο που το ταχίνι κάνει τη διαφορά. Δίνει μια σάλτσα δεμένη και πεντανόστιμη.

Prep Time 20 min Cook Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Καθαρίζω τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τα κρατάω χωριστά από το ψαχνό

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  3. Ρίχνω τα κρατημένα κεφάλια και κελύφη και τα σοτάρω 1-2 λεπτά ανακατεύοντας

  4. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 500 ml νερό (2 φλιτζάνια)

  5. Πιέζω με το πρες πουρέ για να βγάλω όλη τη νοστιμιά από τα κεφάλια και βράζω για 10 λεπτά

  6. Σουρώνω το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και κρατάω στην άκρη

  7. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις γαρίδες

  8. Αλατοπιπερώνω και μόλις αλλάξουν χρώμα τις βγάζω με την τσιμπίδα

  9. Ρίχνω το τηγάνι το ζωμό από τα κεφάλια, τα μπαχάρια, το ταχίνι, τη μουστάρδα και τους χυμούς

  10. Αφήνω να πάρουν βράσει τα υλικά και προσθέτω τις γαρίδες

  11. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω το λαζανάκι

  12. Τα τελευταία 3 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού, ρίχνω στην κατσαρόλα τα καρότα και τις πιπεριές

  13. Συνεχίζω το βράσιμο και σουρώνω τα λαζανάκια

  14. Τα ρίχνω στο τηγάνι με τις γαρίδες, πασπαλίζω με άνηθο και ανακατεύω απαλά

  15. Σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...