Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Galette με αχλάδια και βανίλιες

Galette με αχλάδια και βανίλιες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 φύλλα φρέσκια σφολιάτα γαλλικού τύπου, Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αχλάδι, καλά πλυμμένο
  • 2 βανίλιες, καλά πλυμμένες
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • Διακοσμητική ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω το κέντρο της σφολιάτας με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο. Ανακατεύω τα 100 γρ. ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζω το κέντρο της σφολιάτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί).

  2. Κόβω το αχλάδι στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και κόβω σε λεπτές φέτες. Στρώνετε τις φέτες αχλαδιού, σκορπίζω το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψω τα αχλάδια. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, τα υπόλοιπα υλικά και τις βανίλιες.

  3. Ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια. Βγάζω τις τάρτες από το φούρνο και όπως είναι ζεστές τις αλείφω με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Σκορπίζω λίγες διακοσμητικές ζάχαρες και σερβίρω.

Keywords: γρηγορες galette αχλαδια βανιλιες

Σας ευχαριστώ!