Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 25x30 εκ.
Παίρνω το πρώτο φύλλο κρούστας και το «τσαλακώνω» σαν ακορντεόν και το μεταφέρω στη φόρμα. Συνεχίζω να τσαλακώνω τα φύλλα έναν ένα και τα μεταφέρω στη φόρμα μέχρι να τη γεμίσω. Αλείφω καλά με βούτυρο, σκορπίζω τα μύρτιλα, πιέζοντάς τα για να μισοβυθιστούν και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και ραντίζω τα μισοψημένα φύλλα με το μείγμα. Ραντίζω με όσο βούτυρο μου έχει απομείνει και επαναφέρω στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!