Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φυστικόπιτα η τέλεια

Φυστικόπιτα η τέλεια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 10 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 280 γρ. φυστίκι Αιγίνης, ψίχα ανάλατη
  • 320 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 5 ασπράδια, χτυπημένα μέχρι να γίνουν αφρός (όχι μαρέγκα)
  • λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 140 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • γλυκό κουταλιού φυστίκι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 22 εκ. και στρώνω στον πάτο του, αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αμύγδαλα, τα φυστίκια Αιγίνης, την ζάχαρη άχνη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύω. Βάζω λίγα λίγα τα υλικά στο μούλτι και τα κάνω σκόνη.

  3. Βάζω τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, τα ασπράδια και λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, προσθέτω το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου.

  4. Φυστικόπιτα η τέλεια

    Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
    Βγάζω την πίτα από το φούρνο και πασπαλίζω με την άχνη. Σκορπίζω το γλυκό κουταλιού και κόβω σε κομμάτια.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: η τελεια φυστικοπιτα

Σας ευχαριστώ!