Print Options:

Φρουτόπιτα με ροδάκινα και μύρτιλα

Φρουτόπιτα με ροδάκινα και μύρτιλα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 35 mins Total Time: 55 mins
Servings 6
Υλικά
  • 50 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη + λίγη επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 50 γρ. σπορέλαιο
  • 230 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250 ml γάλα με μειωμένα λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 3 ροδάκινα (συνολικού βάρους περίπου 500 γρ.), πλυμένα και κομμένα σε όγδοα
  • 250 γρ. φρέσκα μύρτιλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με μαργαρίνη μια τετράγωνη φόρμα 20x20 εκ.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτω το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το σπορέλαιο και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύω.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και το απλώνω να πάει σε όλη τη φόρμα. Σκορπίζω τα ροδάκινα και τα μύρτιλλα και ψήνω για 35 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά. Σερβίρω την πίτα ζεστή.

Keywords: φρουτόπιτα με ροδάκινα,μύρτιλα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/froutopita-me-rodakina-kai-myrtila/

Σας ευχαριστώ!