Διάσημη τούρτα που γίνεται αποκλειστικά με φράουλες. Είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία αλλά σας εγγυόμαι, ότι αξίζει ο κόπος. Η κρέμα έχει βελούδινη υφή…

FRAISIER – ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Κοσκινίζω το αλεύρι
-
Σε δύο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζω με το μολύβι, 2 ίδιους κύκλους διαμέτρου 26 εκ
-
Βάζω τα δύο χαρτιά σε δύο λαμαρίνες (με το σχεδιασμένο μέρος προς τα κάτω) και τα αφήνω στην άκρη
-
Για το παντεσπάνι: Βάζω στον κάδο του τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα
-
Χωρίς να σταματήσω το μίξερ ρίχνω πασπαλιστά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί στη μαρέγκα και να σφίξει
-
Χαμηλώνω λίγο την ένταση του μίξερ και προσθέτω σε αργή ροή τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα για ακόμη 5 δευτερόλεπτα
-
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι
-
Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ
-
Μοιράζω το μείγμα στο κέντρο των 2 κύκλων και με μια σπάτουλα απλώνω το μείγμα για να καλύψω όλη την επιφάνεια, όσο γίνεται πιο ισόπαχα
-
Βάζω την άχνη σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζω επάνω στη ζύμη
-
Ψήνω τα παντεσπάνια για 10 λεπτά
-
Βγάζω τις λαμαρίνες από το φούρνο και μεταφέρω τα παντεσπάνια μαζί με το χαρτί, επάνω στον πάγκο της κουζίνας
-
Αναποδογυρίζω τα παντεσπάνια με προσοχή (για να έρθει το χαρτί από την επάνω μεριά) επάνω σε σχάρα
-
Όσο είναι ακόμη ζεστά, ραντίζω με ελάχιστο νερό για να βραχούν τα χαρτιά και τα τραβάω απαλά
-
Αφήνω τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς
-
Για την κρέμα: Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα
-
Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω το λοβό της βανίλιας, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω μαζί με το λοβό στην κατσαρόλα με το γάλα
-
Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω το γάλα μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν
-
Πετάω τον λοβό της βανίλιας από το γάλα και ρίχνω σε αργή ροή και ενώ συνεχίζει το χτύπημα του μίξερ, τα ¾ της ποσότητας του καυτού γάλατος μέσα στον κάδο
-
Βάζω ένα μικρό σουρωτήρι στο χείλος της κατσαρόλας και σουρώνω από εκεί το μείγμα των κρόκων
-
Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα
-
Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τους κύβους βουτύρου και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθεί με την κρέμα
-
Αδειάζω την κρέμα σε ένα ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας
-
Αφήνω την κρέμα να κρυώσει
-
Βάζω την κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά
-
Προσθέτω σταδιακά και σε δόσεις το μαλακωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσει η κρέμα, βελούδινη υφή
-
Για το σιρόπι: Βάζω το νερό και στη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλακι και βράζω για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός
-
Αποσύρω από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτω το ρούμι
-
Συναρμολόγηση: Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 26 εκ
-
και τοποθετώ τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι
-
Με ένα πινέλο ραντίζω με το σιρόπι
-
Κόβω 6-8 φράουλες στη μέση και τις στήνω περιμετρικά της φόρμας με το κομμένο μέρος να ακουμπά στο στεφάνι της φόρμας και η μύτη τους προς τα πάνω
-
Απλώνω τη μισή ποσότητα κρέμας και ενδιάμεσα σκορπίζω αρκετές φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
-
Σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι και ραντίζω με αρκετό σιρόπι
-
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα
-
Σκεπάζω την τούρτα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες
-
Αφαιρώ τη μεμβράνη, πασπαλίζω με τα φιστίκια Αιγίνης και στολίζω με διάφορα φρέσκα φρούτα