Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φοκάτσια γλυκιά με φρέσκα φρούτα

Φοκάτσια γλυκιά με φρέσκα φρούτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 50 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι κίτρινο, Μύλοι Δάκου + λίγο επιπλέον για τον πάγκο
  • 1 φακελάκι (8-9 γρ.) μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 360 ml xλιαρό νερό
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ταψάκι
  • Φρέσκα φρούτα για την επιφάνεια (φράουλες, σμέουρα, ροδάκινα, βερίκοκα)
  • Διακοσμητικά ζαχαρωτά, για την επιφάνεια
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ, το μισό χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

  2. Βάζω τον κάδο στο μίξερ, προσαρμόζω τον γάντζο, προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. Αλείφω με βούτυρο ένα ταψάκι 20x30 εκ. Αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ταψάκι και με τις παλάμες μου το πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια του ταψιού.

  4. Διακοσμώ όλη την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα, χρωματιστή ζάχαρη και μικρά ζαχαρωτά, πιέζοντάς τα ελαφρά για να μισοβυθιστούν. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Αλείφω τη φοκάτσια με το μισό βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, σκεπάζω την φοκάτσια με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

  6. Βγάζω τη φοκάτσια από το φούρνο και ενώ είναι καυτή, αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο.

Keywords: φοκάτσια γλυκιά φρέσκα φρούτα

Σας ευχαριστώ!