Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φιλέτο πέρκας με μουστάρδα και μυρωδικά

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα πέρκας περίπου 200 γρ. το καθένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 2 μανταρίνια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο και σβήνω με το κονιάκ. Κατόπιν ρίχνω την κέτσαπ, την μουστάρδα, το μέλι, τους χυμούς , τη ρίγανη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνω και μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτω τα φιλέτα πέρκας. Ανακινώ το τηγάνι και αφήνω να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα φιλέτα πέρκας. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αποσύρω μετά από 10 λεπτά.

Keywords: φιλετο περκας με μουσταρδα μυρωδικα

Σας ευχαριστώ!