προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Υπέροχη γεύση και αρώματα σ΄ αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Το μοσχάρι με το μανιτάρια δημιουργούν έναν δυναμικό συνδυασμό με πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βιταμίνες της ομάδας Β που ενισχύουν τη μεταβολική λειτουργία, βελτιώνοντας τις βιολογικές καύσεις.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 16 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Υπέροχη γεύση και αρώματα σ΄ αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Το μοσχάρι με το μανιτάρια δημιουργούν έναν δυναμικό συνδυασμό με πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βιταμίνες της ομάδας Β που ενισχύουν τη μεταβολική λειτουργία, βελτιώνοντας τις βιολογικές καύσεις. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πιάτο παρέχει αφειδώς σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση και ενίσχυση της φερριτίνης, για αποτελεσματικές ζωτικές λειτουργίες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μανιτάρια αποτελούν μία θρεπτική εναλλακτική πρόταση, ειδικά για χορτοφάγους. Παρέχουν στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες ασβεστίου καθώς επίσης και καλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, όπως και βιταμίνη D2. Η προσθήκη κρέμας γάλακτος 36% λιπαρά και βουτύρου ενισχύει την απόδοση της συνταγής μας επιπλέον σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με τη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας σε μια επίπεδη επιφάνεια, απλώνω εκεί τις φέτες του μοσχαριού και τις σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας. Χτυπάω καλά τις φέτες με έναν μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με έναν χονδρό πλάστη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι, μέχρι οι φέτες να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Στη συνέχεια τις κόβω σε λεπτές λωρίδες φάρδους 1 εκ. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με τα χέρια για να καλυφθούν.

    blank
  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κρέατος για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε μια πιατέλα. Ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρω πάντα σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μοσχαριού και ανακατεύω καλά.

    blank
  3. Σβήνω με 400 - 500 ml καυτό νερό και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα, ώστε ο καμένος πελτές να ξεκολλήσει και να διαλυθεί στο υγρό. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

    blank
  4. Ρίχνω στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω καλά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    blank
  5. Πασπαλίζω με την πάπρικα, αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με καστανό ρύζι.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: φιλέτο μοσχαρίσιο μανιτάρια κρέμα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση