Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φασολάκια πλατιά με πετιμεζάτη σάλτσα ντομάτας και δυόσμο

Φασολάκια πλατιά με πετιμεζάτη σάλτσα ντομάτας και δυόσμο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1.000 γρ. φασολάκια πλατιά, Μπάρμπα Στάθης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 μετρίου μεγέθους ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml πετιμέζι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ φρέσκο (περίπου 2 εκ.), ψιλοκομμένη
  • 2 μετρίου μεγέθους κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μέτριες σε μέγεθος πατάτες, καθαρισμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • τα φύλλα από ¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα σοτάρω ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.

  2. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τη ρίγανη και ανακατεύω. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, το τζίντζερ, την κανέλα, το ζωμό λαχανικών και το μισό πετιμέζι. Αφήνω να πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσουν τα φασολάκια.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, περιχύνω με το υπόλοιπο πετιμέζι και πασπαλίζω με το δυόσμο. Διορθώνω το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρω αμέσως.

Note

Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα πλατιά φασολάκια είναι από τα λαχανικά που επιλέγονται πολύ συχνά από τους καταναλωτές για την γεύση τους, για τις διαφορετικές παραλλαγές τους στην μαγειρική αλλά και για την υψηλή διατροφική τους αξία.

Keywords: φασολάκια πλατιά με πετιμεζάτη σάλτσα ντομάτας,δυόσμο

Σας ευχαριστώ!