Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Δροσερά παντζάρια με μους φέτας

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 600 γρ. παντζάρια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ολόκληρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την μους φέτας
  • 300 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. αριάνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 συσκευασία έτοιμη σαλάτα με παντζαρόφυλλα, kale και ρόκα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 30 ml πετιμέζι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και σπόρους (κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο, καρύδια, goji berries, κράνμπερις)
Εκτέλεση
    Για την μους φέτας
  1. Βάζω στο μπλέντερ τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω το μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνω σε αργή ροή το αριάνι μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μους.

  2. Για τα παντζάρια
  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα παντζάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι και τα βράζω για 20 λεπτά. Τα στραγγίζω στο σουρωτήρι, κρατάω στην άκρη τα 200 γρ. παντζάρια και το κρεμμύδι και μοιράζω τα άλλα σε βαθιά μπολ ή ποτήρια.

  4. Βάζω τα παντζάρια που κράτησα στο μούλτι και προσθέτω το βρασμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα.

  5. Γεμίζω τα μπολ με την μους φέτας και από 1-2 κουταλιές μαρμελάδα παντζάρι.

  6. Για το σερβίρισμα
  7. Σερβίρω την σαλάτα σε μια σαλατιέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πετιμέζι και αλατοπίπερο και ραντίζω με τη βινεγκρέτ. Σκορπίζω τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και σερβίρω αμέσως.

Keywords: δροσερά παντζάρια με μους φέτας

Σας ευχαριστώ!