Donuts αμερικάνικα με κεφίρ
Υλικά
Για το γλάσο
Εκτέλεση
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 3 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο, το κεφίρ και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ρίχνω τα στερεά υλικά και ανακατεύω με χαμηλή ταχύτητα. Η ζύμη είναι κολλώδης και όχι συμπαγής.
Αφού απορροφηθούν τα στερεά υλικά, σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. -
Βάζω αρκετό αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε φύλλο πάχους 1 εκ. Με ένα τσέρκι κόβω σε μικρούς δίσκους και με μια μύτη για κορνέ «κόβω» μικρούς κύκλους στο κέντρο.
-
Με μια σπάτουλα (για να κρατηθεί το σχήμα τους) μεταφέρω λίγα λίγα τα ντόνατς στο τηγάνι και τα τηγανίζω για 3-4 λεπτά περίπου.
-
Βγάζω τα ντόνατς και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Ρίχνω στο τηγάνι τα μικρά, στρογγυλά δισκάκια που έκοψα από τα ντόνατς και τα τηγανίζω για 2-3 λεπτά. Βγάζω και αυτά τα μίνι ντόνατς και τα αφήνω σε πιάτο με χαρτί να στραγγίξουν.
Βουτάω τα ντόνατς στο γλάσο, ραντίζω και τα μικρά μπαλάκια και σερβίρω αμέσως.