Ψιλοκόβω τα ξερά σύκα, τα βάζω σε ένα μπολ και γεμίζω με το γλυκό κρασί. Τα αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά να μαλακώσουν και να μαριναριστούν.
Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Κόβω την μπαγκέτα σε λεπτά φετάκια πάχους 1½ -2 εκ. Τα απλώνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βάζω στο μούλτι τα σύκα στραγγισμένα από το κρασί, το πετιμέζι, τα καρύδια, το σουσάμι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ τα σύκα, προσθέτοντας σταδιακά 2-3 κουταλιές από το κρασί μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα.
Βγάζω τα ψωμάκια από το φούρνο και τα αλείφω με την πάστα σύκου. Απλώνω σε κάθε φέτα 1 κουταλιά cottage cheese και ραντίζω με λίγο πετιμέζι. Πλένω καλά τα φρέσκα σύκα, τα κόβω σε φετάκια και βάζω από 1 φετάκι σε κάθε κροστίνι. Σερβίρω αμέσως.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη πρόταση της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου. Τα σύκα είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο πολλών ενώ ταυτόχρονα έχουν και υψηλή θρεπτική αξία. Είναι καλή πηγή ασβεστίου και ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C. Ακόμα, είναι γνωστά πως καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Ο συνδυασμός τους με το protein τυρί cottage απογειώνει τη γευστική απόλαυση και παράλληλα μας χορταίνει. Οι πρωτεΐνες του τυριού με τις φυτικές ίνες του φρούτου προκαλούν αλλά και παρατείνουν τον κορεσμό. Tέλος, το τυρί cottage είναι ιδανικό για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχει δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, ενισχύει τη δημιουργία μυών, γεγονός που βοηθά στην καύση θερμίδων.
Σας ευχαριστώ!