Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρεμ μπρουλέ με εσπρέσο, παγωμένες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 3 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 125 ml γάλα πλήρες
  • 50 ml δυνατός βρασμένος καφές εσπρέσο
  • 1 κουτ. σούπας Kahlua ή Tia Maria (ή άλλο λικέρ καφέ)
  • 6 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, για την επιφάνεια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια (ή 6 μικρά μεταλλικά μπολάκια για κρέμα καραμελέ, ακόμα και μιας χρήσης) και τα βάζω σε ένα ταψάκι.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε χαμηλή φωτιά και, πριν κάψουν, ρίχνω τον καφέ και το ποτό. Ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα πηκτό και αρκετά ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το ζεστό (όχι καυτό) μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι κρέμα που θα προκύψει να γίνει πιο ρευστή αλλά λεία. Τη σουρώνω από λεπτή σήτα και τη μοιράζω στα μπολάκια. Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά της μόλις που να δείχνει στερεοποιημένη.

  4. Βγάζω τις κρέμες και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου –όσο κρυώνουν θα πήζουν και θα στερεοποιούνται. Τις βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν και να σφίξουν καλά.

  5. Λίγο πριν σερβίρω, πασπαλίζω τις κρέμες με την καστανή ζάχαρη. Αν έχω το ειδικό φλόγιστρο για κρεμ μπρουλέ, καραμελώνω για ελάχιστα δευτερόλεπτα τη ζάχαρη. Διαφορετικά, προθερμαίνω το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία και βάζω τις κρέμες σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου για 1 - 2 λεπτά το πολύ, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Τις σερβίρω αμέσως.

Keywords: κρεμ μπρουλε παγωμενες

Σας ευχαριστώ!