Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω την βανίλια και το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω με κόσκινο το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Δουλεύω για λίγο με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν και προσθέτω την σοκολάτα, τα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα.
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα πιάτο ή ένα δίσκο σερβιρίσματος που χωράει στο ψυγείο και με το σκουμπ παγωτού παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και τις πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Βάζω τα μπαλάκια στο δίσκο και τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Μεταφέρω τις μπάλες ζύμης σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
Τα αφήνω να μισοκρυώσουν στη λαμαρίνα και στη συνέχεια τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Σας ευχαριστώ!