Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake με δύο σοκολάτες

Cheesecake με δύο σοκολάτες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 75 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • Για τις κρέμες
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, ελαφρά χτυπημένη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
  • Για το γλάσο κακάο
  • 70 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το λευκό γλάσο
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 15 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. «Ντύνω» εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην υπάρχουν διαρροές και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω στο μπλέντερ τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματίζω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπωτό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα το ισιώνω πιέζοντάς το για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.

  3. Μοιράζω την κρέμα γάλακτος σε δύο μπολ, στο πρώτο βάζω την λευκή κουβερτούρα, σπασμένη και στο δεύτερο την μαύρη κουβερτούρα. Ζεσταίνω στα μικροκύματα μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.  Χωρίζω το μείγμα του τυριού σε δύο μπολ και προσθέτω στον κάθε ένα τις λιωμένες σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω για να ενωθούν καλά. Ξεκινάω να γεμίζω τη φόρμα με κουταλιές εναλλάξ από τα δύο χρώματα μέχρι να τελειώσουν.

  4. Μεταφέρω τη φόρμα με προσοχή σε ένα ταψί και γεμίζω το ταψί με βραστό νερό μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας. Ψήνω για 45-50 λεπτά.

  5. Βγάζω το cheesecake από το φούρνο. Θα πρέπει η περιφέρεια είναι είναι σφιχτή ενώ στο κέντρο του θα είναι πιο μαλακό. Το αφήνω να κρυώσει. Το ξεφορμάρω και το αφήνω στο ψυγείο να σφίξει καλά. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο και διακοσμώ με τα δύο γλάσα. Σερβίρω αμέσως.

  6. Για το γλάσο κακάο
  7. Βάζω το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθούν οι σβόλοι του κακάο. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει.

  8. Για το λευκό γλάσο
  9. Zεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την ρίχνω σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτω την σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Αφήνω να κρυώσει.

Keywords: cheesecake 2 σοκολάτες

Σας ευχαριστώ!