προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

pinit
0 Add to Favorites

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Prep Time 30 min Cook Time 1 hour Rest Time 30 min Total Time 2 hrs Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα τριμμένα παξιμάδια και το βούτυρο μέχρι να φτιάξω ένα πηχτό και λασπώδες μείγμα

  2. Βάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ

  3. , επάνω σε ένα ταψάκι, το οποίο έχω στρώσει με λαδόκολλα

  4. Αδειάζω εκεί το μείγμα και το απλώνω να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού (τον πυθμένα μόνο)

  5. Για τα ντοματίνια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί

  6. Ρίχνω τα ντοματίνια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν

  7. Ραντίζω με το πετιμέζι, ανακινώ το τηγάνι και τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν

  8. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους των αυγών με το τυρί κρέμα, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα

  9. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά

  10. Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μείγμα τυριών

  11. Ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μείγμα αλλά να μην χάσει τον όγκο της

  12. Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι, επάνω στην ψημένη βάση, ισιώνω την επιφάνεια και ξαναβάζω στο φούρνο

  13. Ψήνω το cheesecake για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και στη συνέχεια το αφήνω να κρυώσει τελείως

  14. Ανοίγω με προσοχή το κούμπωμα του τσερκιού, το αφαιρώ, στολίζω με τα καραμελωμένα ντοματίνια και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...