προορισμός…γεύση!

Εκτός από βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδάκινα, νεκταρίνια ή γιαρμάδες.

charlotte παγωτό pinit
0 Add to Favorites

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Prep Time 20 min Rest Time 5 hour Total Time 5 hrs 20 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ξεκινώ βγάζοντας τα παγωτά από την κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο

  2. Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για charlotte ή ένα βαθύ μπολ

  3. Βάζω 4-5 κουραμπιέδες στην βάση της φόρμας και αδειάζω το παγωτό πραλίνα φουντουκιού

  4. Με μια σπάτουλα απλώνω το παγωτό για να καλύψω τα μπισκότα αλλά και τα πλάγια της φόρμας

  5. Θρυμματίζω τους υπόλοιπους κουραμπιέδες και τους σκορπίζω στο κέντρο

  6. Κρατάω 3-4 φετάκια από τα βερίκοκα και σκορπίζω τις υπόλοιπες φέτες μαζί με τους κουραμπιέδες

  7. Προσθέτω το παγωτό τιραμισού και ισιώνω να καλύπτω όλη την φόρμα

  8. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες

  9. Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη, αναποδογυρίζω την charlotte σε μια πιατέλα και αφαιρώ την μεμβράνη

  10. Διακοσμώ με τις φέτες βερίκοκου που είχα κρατήσει στην άκρη και σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...