προορισμός…γεύση!

Και πραλίνα φουντουκιού και καρύδια και άρωμα καφέ. Τέλεια εμφάνιση και ακόμα τελειότερη γεύση.

pinit
0 Add to Favorites

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ

Prep Time 20 min Rest Time 5 hour Total Time 5 hrs 20 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ξεκινώ βγάζοντας το παγωτό από την κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον κρύο καφέ με το METAXA

  3. Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για charlotte ή ένα βαθύ μπολ

  4. Βουτάω για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ένα ένα τα μπισκότα και τα τοποθετώ όρθια στην περιφέρεια της φόρμας

  5. Στρώνω 3-4 μπισκότα στη βάση και απλώνω από πάνω το παγωτό πραλίνα

  6. Σκορπίζω τα καρύδια και τα κουφέτα και καλύπτω με 3-4 μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα του καφέ

  7. Σκεπάζω όλη τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες

  8. Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη, αναποδογυρίζω την charlotte σε μια πιατέλα και αφαιρώ την μεμβράνη

  9. Διακοσμώ με λίγα θρυμματισμένα κουφέτα και πασπαλίζω με λίγο κακάο

author-sign

Δείτε επίσης...