Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαρλότ κουμκουάτ με μάντολες

Σαρλότ κουμκουάτ με μάντολες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μαρμελάδα κουμκουάτ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ. μάντολες, χοντροσπασμένες
  • 200 ml λικέρ κουμκουάτ
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μουλιάσουν καλά. Βάζω τη μισή μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά (δεν πρέπει να βράσει).

  2. Στύβω τις ζελατίνες καλά με τα χέρια μου και τις ρίχνω στο κατσαρολάκι με τη ζεστή μαρμελάδα. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω την μαρμελάδα για 20 λεπτά μέχρι να γίνει χλιαρή και προσθέτω την υπόλοιπη μαρμελάδα.

  3. Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φτιάξω μια σαντιγί όχι πολύ σφιχτή. Θα πρέπει να έχει τη μορφή γιαουρτιού.

  4. Προσθέτω σταδιακά την σαντιγί στο κρύο μίγμα μαρμελάδας και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα για να δημιουργηθεί μια απαλή μους.

  5. Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για σαρλότ ή ένα βαθύ μπολ.
    Βάζω το λικέρ κουμκουάτ σε ένα μπολ και βουτάω στιγμιαία τα μπισκότα. Καλύπτω την περιφέρεια του μπολ με όρθια μπισκότα σαβαγιάρ.
    Αδειάζω τη μισή μους στο κέντρο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω λίγες μάντολες και καλύπτω με 2-3 μπισκότα σπασμένα.
    Σκεπάζω με την υπόλοιπη μους και τελειώνω με μια στρώση μπισκότα.

  6. Σαρλότ κουμκουάτ με μάντολες

    Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.
    Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίσω σε μια πιατέλα. Στολίζω με τις υπόλοιπες μάντολες και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαρλοτ κουμκουατ μαντολες

Σας ευχαριστώ!