προορισμός…γεύση!

Difficulty: Beginner Prep Time 20 min Cook Time 55 min Rest Time 2 hour Total Time 3 hrs 15 mins Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το κέικ

Για τη γέμιση

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

  2. Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

  3. Αδειάζω το μείγμα σε μια βουτυρωμένη, κλασσική φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω το κέικ για 55 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει εντελώς (μέσα στη φόρμα).

Για τη γέμιση

  1. Χτυπάω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Παίρνω ένα ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήνω περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κέικ, και χαράζω βαθιά χωρίς να πατήσει το μαχαίρι μέχρι τη φόρμα. Επαναλαμβάνω το βαθύ χάραγμα και γύρω από την τρύπα της φόρμας αφήνοντας 1 εκατοστό κέικ γύρω από την τρύπα. Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζω το εσωτερικό του κέικ και το μεταφέρω σε ένα μπολ.

  2. Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. «Κολλάω» τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του κέικ που υπάρχει στη φόρμα. Αδειάζω την κρέμα της γέμισης και πιέζω τις φράουλες επάνω στην κρέμα.

  3. Τρίβω με τα δάχτυλά μου τα ψίχουλα που έχω κρατήσει στο μπολ και τα σκορπίζω επάνω στην κρέμα, πιέζοντας ελαφρά με τις παλάμες μου. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το κέικ στο ψυγείο για 2 ώρες.

  4. Βάζω την σοκολάτα επικάλυψης σε ένα μπολ. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός την ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το σπορέλαιο. Ανακατεύω καλά.

  5. Βγάζω το κέικ από το ψυγείο, το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και καλύπτω με την σάλτσα σοκολάτας. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα και διακοσμώ με γραμμές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πηρούνι). Κόβω το κέικ και σερβίρω.

Keywords: σοκολάτα, κέικ, τυρί, κρέμα

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...