Print Options:

Κέικ πρωτεΐνης με πουτίγκα σοκολάτας

Κέικ πρωτεΐνης με πουτίγκα σοκολάτας
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 40 mins Total Time: 55 mins
Cooking Temp 170  °C
Servings 4
Υλικά
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. (1 κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Για την επιφάνεια
  • 200 γρ. Protein Chocolate Pudding ARLA
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. μύρτιλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. και στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά.

  3. Βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα κόσκινο και το προσθέτω πασπαλιστά στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ρίχνω τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βάζω σε ένα μπολ την πουτίγκα και το αυγό και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ρίχνω τα μύρτιλα και ανακατεύω.

  4. Κέικ πρωτεΐνης με πουτίγκα σοκολάτας

    Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και με ένα κουτάλι ρίχνω το μείγμα της πουτίγκας πρωτεΐνης σε διάφορα σημεία.
    Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Σας ευχαριστώ!