Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ μελιού με πορτοκάλι

Κέικ μελιού με πορτοκάλι
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. μέλι λεβάντας, Melira
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 180 γρ. μέλι λεβάντας, Melira
  • 25 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια (ή δύο μικρές) φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και την αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλο.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Ρίχνω τη βανίλια, το χυμό πορτοκάλι και το μέλι και χτυπάω για 1-2 λεπτά (το μείγμα θα δείχνει σαν «κομμένο» αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα).

  3. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα (ή στις φορμίτσες). Ψήνω το κέικ για 60 λεπτά.

  4. Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Ξεφορμάρω το κέικ σε πιατέλα και ραντίζω με το γλάσο.

  5. Για το γλάσο
  6. Κέικ μελιού με πορτοκάλι

    Βάζω το μέλι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει το βούτυρο και ενοποιηθεί με το μέλι αποσύρω από τη φωτιά.

Keywords: κέικ, μέλι, πορτοκάλι, κανέλα,

Σας ευχαριστώ!