Print Options:

Κέικ κάστανο με μπισκότα κανέλας

Cooking Method
Time
Prep Time: 15 min Cook Time: 45 min Total Time: 1 hr
Servings 6
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. πουρέ κάστανο
  • 7-8 μπισκότα κανέλας
  • Για την κρέμα
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την διακόσμηση
  • 2-3 μπισκότα κανέλας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω. Ρίχνω το πουρέ κάστανο και ανακατεύω να διαλυθεί. Τέλος, ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το λιωμένο βούτυρο. Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτω τα μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύω.

  2. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη, μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα, για 40-45 λεπτά.

  3. Για την κρέμα
  4. Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη.

  5. Για τη διακόσμηση
  6. Αφού έχω παγώσει καλά το κέικ, καλύπτω όλη την επιφάνεια με την κρέμα και σκορπίζω τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Σας ευχαριστώ!