Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή ένα μικρό ταψάκι).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 50 γρ. από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τις φέτες μπανάνας. Τις σοτάρω για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τις γυρίζω από την άλλη πλευρά. Τις πασπαλίζω με 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και τις τηγανίζω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και οι μπανάνες να καραμελώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τις μπανάνες να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και την ξερή μαγιά και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα. Ρίχνω και το υπόλοιπο βούτυρο και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω τις μπανάνες με το λιγοστό σιρόπι του τηγανιού και ανακατεύω απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Προσθέτω την κανέλα και ανακατεύω λίγο ακόμα.
Αδειάζω το κέικ στη βουτυρωμένη φόρμα (ή το ταψάκι) και το ψήνω για 40 λεπτά. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης, αλλιώς ψήνω για λίγο ακόμα.
Το αφήνω να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρω σε μια σχαρίτσα, όπου το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξω ένα πυκνόρρευστο και βελούδινο μείγμα, σαν μαλακωμένο γιαούρτι.
Περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο, πασπαλίζω με την κανέλα και σερβίρω το κέικ, κομμένο σε φέτες.
Σας ευχαριστώ!