Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο, ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ενωθεί στο μείγμα. Ρίχνω και το χυμό και χτυπάω μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.
Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα. Τέλος, ρίχνω και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και μισοβυθίζω στην επιφάνειά του τις φετούλες από τα νεκταρίνια. Πασπαλίζω το κέικ την καστανή ζάχαρη και το φιλέ αμυγδάλου και βάζω τη φόρμα στο φούρνο.
Ψήνω το κέικ για 30 - 40 λεπτά –στο διάστημα αυτό το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα νεκταρίνια, τα οποία τελικά θα βρεθούν στο κέντρο του κέικ. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα.
Αν θέλω το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.
Σας ευχαριστώ!